Sportklätterkurser

       

29-30 juni (lördag-söndag)

20-21 juli (lördag-söndag)

10-11 augusti (lördag-söndag)

Tid: Varje dag från kl. 10:00 till cirka 17:00.

Omdömen från deltagare: ”Stort tack för en härlig helg med spännande upplevelser! Ni gjorde kursen så bra!! Lugnt, tryggt, pedagogiskt, peppande och utvecklande med god stämning,” skriver Johanna L. från Oskarshamn om sportklätterkursen 18-19 juni, 2022: ”Tack till både dig och Anna för två fantastiska dagar på berget . Lester & Per  juli 2023.

Innehåll: Kursen fokuserar på principerna för sportklättring på klippa. Det inkluderar lärande om klätterleder utrustade med fasta borrbultar och toppankare. Efter avslutad kurs förväntas deltagarna kunna sportklättra och topprepsklättra på egen hand på bergen, med säkerhetsaspekter inkluderade. Kursen täcker även ämnen som att leda, sätta topprepsankare, omknytning vid toppankare, och fira nerför berget. Det erbjuds också träning på tekniken att klättra ensam (clogga).
Inga förkunskaper krävs för att gå kursen.

Utrustning: All nödvändig klätterutrustning, inklusive klätterskor, ingår i kursen.

Instruktörer: Instruktörer för kursen är Jim Wasmuth, en erfaren klättrare och certifierad sportklätterinstruktör, samt Anna som assisterande instruktör.

Pris: Kursen kostar 1600 kr för den 2-dagarsperiod den pågår.

Anmälan och mer information: För mer information och anmälan uppmanas intresserade att mejla till info@vastervikclimbing.se eller ringa/sms:a till 0704237229.

Västerviks Klätterklubb

                                                                                                            sportklätterkurser 2024 pdf

                                    Sportclimbing course 2024